top of page

OVER MIJ

Drs. Hans van Elst
Manueel Geneeskundige

IMG_6706.jpg

drs.
HANS 
VAN ELST

OVER MIJ - Drs. HANS VAN ELST

Mijn carrière als sportarts begon op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Mijn interesse voor het menselijk lichaam werd hier direct getriggerd.

 

Na de ALO ben ik verder gaan studeren voor fysiotherapeut. Maar ook toen was ik nog niet uitgeleerd. Ik wilde een nog beter beeld krijgen van het menselijk lichaam. 

Precies om deze reden ben ik hierna medicijnen gaan studeren. Hier heb ik mij écht kunnen verdiepen in de werking van ons lichaam en werd mijn interesse nog verder aangewakkerd. 

In de jaren daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in sportgeneeskunde en vele jaren gewerkt als sportarts. Zowel op de afdeling sportgeneeskunde van de Universiteit Leiden als op de afdeling Topsportgeneeskunde van het UMC Utrecht

In deze functie heb ik de kernploegen van de Nederlandse schaatsers, langlaufers en zeilers begeleid tijdens Europese en Wereldkampioenschappen. 

De specialisatie tot arts Manuele Geneeskunde was dus een logische voortzetting van de interesse om een oplossing te vinden voor patiënten met complexe rug- en gewrichtsklachten die moeilijk te diagnostiseren zijn. 

Als sportarts had ik veel te maken met blessures aan botten, spieren, gewrichten en wervelkolommen. De opleiding Manuele Geneeskunde voldeed uitstekend aan die eisen en de behandelresultaten waren goed. Omdat de resultaten mij fascineerden, wilde ik zien of dezelfde behandelwijze ook effect had op ouderen en niet sporters. Daarom ben ik in 1980 een zelfstandige praktijk gestart.

Met veel plezier ben ik nog steeds werkzaam als Manueel Geneeskundige in Vianen en Amsterdam. 

Ook neem ik jaarlijks graag deel aan enkele internationale congressen om de recente ontwikkelingen in mijn vakgebied te blijven volgen en up to date te blijven. 

Met mijn ervaring help ik anderen graag pijnvrij te worden

bottom of page